A hétvégén tartották a Chateau Impney Hill Climb nevű rendezvényt, amelyen 238 verseny- és utcai autó indult a 914 méter hosszúságú pályán, köztük az 59 éves Edmund Burgess, aki 1931-ben gyártott Bugatti Type 51-es versenyautójával állt rajthoz.

Nem volt nagyon sikeres a hétvégéje, hiszen rögtön a szombat reggeli első edzésen felborult az autójával, az esetről Mike Dodman készített látványos fényképeket. Bukókeret híján csak a ruhája és bukósisakja óvta a sofőrt, aki ugyan saját magától mászott ki a felborult autó alól, és gyalog ment a mentőhöz, de aztán a kórházban olyan sérüléseket állapítottak meg az orvosok, hogy az intenzív osztályra utalták be. Ezt hétfő reggel elhagyhatta, állapota stabil, de még mindig kórházban van megfigyelés alatt.

A Chateau Impney luxushotel kertjében az ötvenes-hatvanas években tartották az „éles” hegyi felfutókat, tavaly elevenítették fel a rendezvényt veterán-találkozóként. Edmund Burgess balesete volt az egyetlen hasonló eset a hétvégén.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!