Motoros közlekedésbiztonsági napot és szlalomversenyt rendez szeptember 5-én HUMDA Moto Safety 3.0 néven a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A közlekedésbiztonsági program kétszáz résztvevője gyakorlati tréningen és elméleti előadáson vehet részt. A gyakorlati helyszíneken instruktorok segítségével a szlalomozást, a vészfékezést, valamint az akadályok és vészhelyzetek elkerülését gyakorolhatják a jelenlévők.

A sűrű forgalomban történő előrehaladással is foglalkoznak majd a programban. A kanyarívekkel, kanyarkombinációkkal a Rabócsiring versenypálya aszfaltcsíkján ismerkedhetnek a motorosok. Második alkalommal szlalomversenyt is rendez a HUMDA, melyen biztonságos körülmények között, technikás ügyességi pályán bizonyíthatja felkészültségét a hatvan induló, akiknek a legrövidebb idő alatt és a legkevesebb hibával kell teljesíteniük a pályát. Az esemény fővédnöke Prof. Dr. Palkovics László, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos.

A versenyen érvényes műszaki engedéllyel rendelkező motorkerékpárral indulhatnak azok, akiknek megvan a megfelelő jogosítványa. A HUMDA motoros közlekedésbiztonsági napjára és a szlalomversenyre is a https://humdamotosafety.hu oldalon lehet jelentkezni.

– Már két nagysikerű motoros közlekedésbiztonsági napot is szervezett a HUMDA. Az elsőt a Hungaroringen tartottuk, akkor alapvetően a fővárosban és környékén élőket céloztuk meg. Augusztus elején Zalaegerszegre a ZalaZONE Járműipari Tesztpályára látogatott a HUMDA Moto Safety, ekkor főleg a nyugat-magyarországi motorosokat szólítottuk meg. Most pedig Kelet-Magyarország következik. Az a célunk, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon, ehhez akarunk hozzájárulni a vezetéstechnikai tréninggel – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.