Tavaly sérülés miatt kihagyta a brit Moto GP-t Valentino Rossi, idén azonban egy Ducati 1198 versenymotorral szerette volna megismerni a pályát. A feltételes mód annak köszönhető, hogy a motorja alig pár kör után műszaki hiba miatt leállt. A Duccati brit forgalmazója ekkor egy utcai – rendszámmal, irányjelzővel, tükrökkel – rendelkező motort bocsájtott Rossi rendelkezésére, aki ezek után még 30 köt motorozott Silverstone-ban.

Versenymotorjának elektronikai problémái miatt Valentino Rossiegy utcai Ducati 1198-cal edzett a brit Moto GP futamra. Ezt az általa szignált gépet jótékony célra árverezik el Versenymotorjának elektronikai problémái miatt Valentino Rossiegy utcai Ducati 1198-cal edzett a brit Moto GP futamra. Ezt az általa szignált gépet jótékony célra árverezik el

Ezt a motorkerékpárt az edzés után ellátta kézjegyével Valentino Rossi, ami már elég volt a Ducati-nak ahhoz, hogy jótékonysági célú árverésre bocsájtsa a gépet. Június 11-én árverezik majd el a Ducati 1198-ast a Riders for Health elnevezésű szervezet javára.