Floridában egy tíz hektáros területen gyűjtött össze nagyjából 800 roncs Volkswagent Leroy Yager, a Sunray Bugs nevű céghez sokan csak azért jártak, hogy szétnézhessenek a roncstemetőben, és alkatrészeket vásároljanak.

A cég 1986-ban kezdte meg a működését, de a hivatal csak 2009-ben indított eljárást a teleken tárolt sok roncsautó miatt – ekkor érkezett az első panasz egy szomszédtól. Sajnos a hivatalnak a keze meg volt kötve, mert az övezeti besorolás szerint csak autószerelő műhelyt lehetett létesíteni a területen, ezért muszáj volt olyan döntést hoznia, hogy a roncsokat el kell tüntetni.

A 83 éves cégtulajdonos több határidőt is lekésett, mert minden egyes megsemmisítésre elvitt autóból kiszedte a hasznosítható alkatrészeket, és minden egyes autónak megpróbált új tulajdonost keríteni. Decemberben egy, a város által megbízott vég nagyjából 400 autót, összesen több mint 200 tonna vasat szállított el, a tulajdonosnak a maradék roncsokat február 15-ig kell eltakarítania.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!