Kocsis Attila, a Túraklub elnöke elmondta, hogy a rendezvény során a motorosok ismételten új ismeretekkel bővíthették tudásukat, mégpedig az utassal történő motorozás terén. A rendőrmotorosok, Tabi Sándor és Dénes László által felállított pálya alaposan megdolgoztatta a vállalkozó szellemű vezetőket és utasokat egyaránt. A képzés során természetesen nem csak gyakorlati feladatokat kellett megoldani, hanem rövid elméleti képzés során mindenki megtanulhatta, hogy mire kell figyelni, illetve hogyan kell viselkedni a közös motorozás során. Az oktatás végét követően a csapat Mosonmagyaróvárra indult, hogy az elméletben és az ügyességi pályán tanultakat a közutakra átültetve is gyakorolják. Egy kellemes fagylaltozást követően a motorosok kissé szomorúan vettek búcsút a motoros rendőröktől, mivel idén ez volt az utolsó ilyen jellegű tréning. Az elmúlt néhány alkalom során rendőreink, hála közvetlen és segítőkész hozzáállásuknak, sok új barátra tettek szert.

– Nagyon örülök, hogy ez a rendezvény ilyen sikeres a motorosok körében, az őket oktató rendőr kollégák is szívesen jönnek Győrbe, hogy az érdeklődő motorosokat a vezetéstechnika fortélyaira tanítsák. Sikerült egy olyan színvonalas, Magyarországon egyedülálló rendezvényt létrehozni, mely havonta, ingyenesen biztosítja a tanulás lehetőségét, ezáltal a biztonságosabb, baleset mentesebb motoros közlekedést a közutakon. – mondta Rosta Roland a GY-M-S Megyei Rendőr- Főkapitányság Közlekedési Baleset megelőzési Bizottságának titkára.

– Rosta Roland, Németh László, a GY-M-S Megyei Közlekedési Felügyelőség munkatársa, valamint Vajda György, az ETO-Park marketingvezetője a rendezvényt a jövőben is támogatásáról biztosította, így a következő év tavaszán ismét kezdetét veheti egy újabb tréningsorozat. Az idén nyújtott rengeteg segítséget és támogatást pedig ezúton is köszönöm. Aki pedig jövőre is szeretne egy jót gurulni velünk, az is találni fog néhány túracélpontot weboldalunkon. Érdemes lesz tehát továbbra is figyelemmel követni honlapunkat, hiszen a túrák mellett a vezetéstechnikai tréningek is itt kerülnek meghirdetésre. – mondta Kocsis Attila. A túraklub honlapjának címe: www.ahmmbk.hu

<kep185427

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!