A kora tavaszi indulás azonban olyan kihívásokat tartogat, amelyeket igazából az érthet meg, aki maga is két keréken közlekedik. Akárcsak az EuroMotor Kft. munkatársai, akik pontosan tudják, hogy nem csak a májusi, hanem az áprilisi eső is aranyat ér. Ami viszont hiába jó a kertben álló fáknak és bokroknak, a motorosok dolgát rendkívüli mértékben meg tudja nehezíteni. Kiváltképp azokét, akiknek a motorkerékpár a munkaeszközük és fontos feladatot végeznek. Tehát nem állhatnak félre egy fedett részre, hogy biztonságba húzódjanak ameddig elül a vihar, vagy nem állhatnak le egy benzinkútra kávézni és melegedni.

Az EuroMotor Kft. dolgozói pontosan tudják, hogy a motorost érő hideg esőcseppek és az autókról felverődő víz nem csupán kellemetlenséget okoznak a két keréken munkájukat végző orvosoknak. A hideg nedvesség miatt átázó motorosok végtagjai merevebbé, pontatlanabbá válnak, a koncentráció csökken, a reakcióidő pedig növekszik. A prémium minőségű motorkerékpáros felszereléseket forgalmazó EuroMotornál ezért úgy döntöttek, hogy a Magyar Mentőmotor Alapítvány minden szolgálatot teljesítő tagjának egy-egy minőségi, kifejezetten a motorozáshoz fejlesztett kétrészes Hevik esőruhát adományoznak. A speciális igényeket kielégítő esőruhák kialakításukban, varrásukban és anyagukban megfelelnek az esős időszak kihívásainak.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány és az EuroMotor Kft. együttműködése hosszú múltra tekint vissza. A mentőmotorosok, hasonlóan a rendőrmotorosokhoz az egyik legbiztonságosabb, magas minőségi szempontoknak megfelelő sisakmárkát, a Nolant, azon belül a felnyitható állrésszel rendelkező N100-5-ös típusokat viselik láthatósági sárga színben, amelyek az EuroMotor polcairól kerülnek hivatásos viselőikhez.