Már évek óta kínál felár ellenében összkerékhajtású lakóautókat a német Hymer, azonban az utóbbi időben akkora lett a vásárlói érdeklődés ezek iránt, hogy úgy döntöttek, a kínálat állandó részei lesznek a CrossOver modellek. A Grand Canyon S kempingautó és a részintegrált ML-T 570-es alkotja a terepjáró-választékot, mindkettő a Mercedes-Benz Sprinter összkerékhajtású alapját használja.

A hasmagasságot 9 centivel növelik meg, a 16 colos felnikre All-Terrain abroncsokat szerelnek, egyedi az oldalfalat díszítő grafika, a szélvédő fölé LED-es kiegészítő világítás kerül, a tetőre pedig napelem-panelek. A részintegrált ML-T 570-esnél a hátfalra kerül a pótkerék, és itt találjuk még a nagy méretű tetőcsomagtartóhoz vezető létrát. A Mercedes-Benz 4Matic összkerékhajtása terepfokozattal is rendelkezik, 4ETS elektronikus differenciálzárakat használ és van lejtmeneti fékvezérlés is.

A beltérben antracit színűek a felső szekrények ajtajai, az asztal és az egyéb felületek szürke színűek, a tárolókba hálók kerültek, hogy még terepjáráskor se zuhanjanak ki onnan a dolgok. Az autókhoz adott szerszámkészlet újdonsága az összecsukható ásó és a fejsze. A Hymer szerint évszaktól függetlenül mintegy 10 napi önellátásra alkalmasak a CrossOver modelljei, a többi lakóautóhoz hasonlóan itt is elérhető az utasoldali ajtó nyitása után hozzáférhető, a padlóba szerelt széf.

A részintegrált ML-T 570 hátsó részén lévő rugós ágyakat középre behelyezett párnák segítségével lehet egy nagy ággyá alakítani, mosdó és konyha is van a fedélzeten, a hűtőgép 152 literes. Alapfelszerelés a 6 kW teljesítményű dízel-állófűtés, az autó fűtőrendszerének hatását kiegészítő elektromos fűtőszál javítja, ezeket úgy alakították ki, hogy bőven 1500 méteres tengerszint feletti magasságnál is biztonságosan használhatóak. A kétszer 90 W teljesítményű napelemek lítium-ion kiegészítő akkumulátort táplálnak, amely a lakótér energiafelhasználását biztosítja.

A Grand Canyon S kempingautónál alapesetben csak két hálóhely van, felár ellenében kérhető felnyitható tető, amely alatt két további hálóhely található, kisebb a fedélzeten mosdó és a konyha, a fagyasztós hűtőszekrény 90 literes. Itt is alapfelszerelés a 6 kW teljesítményű dízel-állófűtés és a kiegészítő elektromos fűtőszál az autó fűtőrendszerében, és itt is 2×90 W napelem táplálja a lítium-ion akkumulátort. Ennél a modellnél a hátsó ágy alatti csomagtérben egy hűtőláda is megtalálható, amelyet könnyen lehet szállítani, hiszen a nyitott hátsó ajtón keresztül lehet azt kiemelni.