Nem kell lemondania a megfelelő védelemről annak, aki farmerban akar motorozni, de arra fel kell készülnie, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A német ADAC most hét darab, 200-400 euró közötti vételárú motorkerékpáros-farmer védelmét vizsgálta, a tanulság: nehéz kényelmes és megfelelő védelmet nyújtó nadrágot találni.

Négy nadrág zárta a tesztet „jó” értékeléssel, a Vanucci Passatempo Jeans, a Pike Brothers 195 MotoRoamer, az Alpinestars TechDenim Hellcat és az IXS Jeans Cassidy II. A Vanucci farmere azért lett a legjobb, mert jó védelmet nyújt horzsolás ellen, de könnyű, kényelmes és jól szellőzik.  Három maradék nadrág „kielégítő” ítélettel zárta a vizsgálatot: BMW FivePocket, Held Crackerjack és Rokker Rebel. Ezeknél az vezetett a leértékeléshez, hogy a horzsolás ellen nem nyújtanak kellő védelmet. A vizsgálat során 80 km/h-s tempóval dobtak az aszfaltra egy próbabábut, amely 40-50 méter csúszás után állt meg.

Az ADAC azt javasolja, hogy nem szabad túl gyorsan, illetve felpróbálás nélkül motorkerékpáros farmert vásárolni. Érdemes legalább negyed órán keresztül próbálgatni a nadrágot annak kiderítésére, hogy az jól működik majd együtt a többi motoros ruhadarabbal – ezeket is mindenképpen vigyük magunkkal, és persze ne feledkezzünk meg a saját motorkerékpáron végzett üléspróbáról sem.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!