Február végén hirdették meg azt a formatervező-pályázatot a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem hallgatóinak, amelyen a Lada új középkategóriás típusának megtervezése volt a feladat. Persze csak elméletileg, hiszen a gyakorlatban már a befejezéshez közelít az új autó fejlesztése, amelynek létezéséről először az X-Ray tanulmány tanúskodott.

Peter Konovalov alkotása Peter Konovalov alkotása

Most kifejezetten diákok elképzeléseire voltak kíváncsiak a Lada fejlesztői, élükön a vezető formatervezővel, Steve Mattin-nal. Szabad kezet adtak az indulóknak, akiknek egy középkategóriás járművet (4,5-4,6 méteres hossz) kellett papírra vetni, egyedüli kikötés az volt, hogy a Lada márka jövőbeli fő arculati eleme, az X alak jelenjen meg a karosszérián. Azt megjegyezték, hogy ebben a kategóriában a lépcsős hátú autók a legnépszerűbbek, de ez csak tanács volt, a legjobbnak végül egy szabadidő-autót találtak.

Arseny Mikheev alkotása Arseny Mikheev alkotása

Tizenhét pályaművet készítettek az indulók, a legjobb Peter Konovalov munkája lett, akit Arseny Mikheev és Dimitrij Pochasheva követett. “Kellemesen meglepett, amit láttunk. A fiataloknak teljesen különböző módon értelmezték az X-alakot, mindegyiknek megvan a maga stílusa.” – nyilatkozta Steve Mattin. A pályázat győztese szakmai gyakorlatot kezd majd tanulmányai végén (jelenleg harmadéves) a Lada formatervező részlegénél.

Dimitrij Pochasheva alkotása Dimitrij Pochasheva alkotása

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!