Miután az Aston Martin formatervezői már nem tudnak újat kitalálni arra, hogyan nézzenek ki az autói, a Ford formatervezői sietnek a segítségükre. Aktuálisan a Ford Fiestát alakították át úgy, hogy annak orra szakasztott mása a brit sportkocsiknak.

Ehhez nem is kellett sokat dolgozniuk, épp csak a hűtőrács betétjét cserélték le öt darab, vízszintes pálcával rendelkező darabra. Ezen kívül módosították az első lökhárító megjelenését a ködlámpák környékén, a motorháztető kapott pár hosszanti bordát, a fényszórókba – legalábbis egyes modellváltozatokon – LED-es nappalimenetfény kerül.

Oldalnézetben a felnik változtak, hátul meg a lámpák betétjét alakították át. Az utastérben is vannak változások, az ajtókárpit mellett a középkonzolon dolgoztak egy keveset, már nem csak a telefon-szerű gombokkal megáldott fejegység kérhető az autóhoz, a képen látható SONY navigációnak sokkal egyszerűbb a megjelenése. A műszaki változásokat majd a Párizsi Autószalonon megtartott bemutatón részletezik, addig csak sejthetjük, hogy az 1,0 literes háromhengeres szívómotorként is elérhető lesz majd a 2013-as Ford Fiestához. Az 1,6-os EcoBoost-tal szerelt ST változat érkezése biztosra mondható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!