A rekordszámú, 133.000 néző előtt lezajlott versenyen az Audi az egyéni és a csapat győzelem után megnyerte a konstruktőrök versenyét is. A Hockenheim-i futamon Martin Tomczyk bizonyult a legjobb Audi pilótának, aki végig izgalmas duellt vívott Bernd Schneiderrel és végül a második helyen futott be csupán 1,635 másodperccel elmaradva Schneider mögött.

Tomczyk lejobb német pilótaként ötödikként zárta a szezont. Tom Kristensen Hockenheimban és az összesített versenyben is negyedik helyen végzett és ezzel a legjobb újoncként zárta 2004-et. Christian Abt a nyolcadik helyen végzett Hockenheimban és ezzel első ízben pontszerző helyen végzett. Frank Biela a 11. helyen zárta a versenyt, Emanuele Pirro pedig nem tudta befejezni a versenyt ütközés miatt.

Dr. Wolfgang Ullrich az Audi Motorsport vezetője elmondta, hogy a konstruktőrök közötti győzelem megszerzése volt a ráadás. Ullrich az egész Audi csapat teljesítményének örül és véleménye szerint minden egyes tagja büszke lehet az elért eredményekre. „A Norisring-i futam után nem voltunk biztosak abban, hogy a konstruktőrök versenyében is nyerni tudunk, a szezonzáró futam végig izgalmas versenyt kínált és így kitűnően zárta le a márka 2004-es évét a DTM-ben” – nyilatkozta Ullrich.