Nem tekinthet vissza túlságosan nagy múltra a dél-koreai Hyundai, de azért nekik is voltak már sikeres modelljeik, élükön az Accent típussal. Most ezt a nevet elevenítik fel egy kicsit rövidebb formában, Xcent-ként írva, mégpedig a lépcsős hátú i10-es karosszériánál.

Utóbbi pedig nem más, mint a kifejezetten az indiai piac számára készített autó, amely miatt már a normál változat is az európaitól eltérő befejezést kapott – a Grand i10-esnek az ajtajait változatlanul veszi át az Xcent, az eltérés a C oszlopnál kezdődik. A csomagtér méretét nem árulták el, ami azért is furcsa, mert már márciusban a vásárlókhoz kerülnek az első példányok, tehát nem várnak sokat a piacra dobással.

Ugyanazokat a motorokat kínálják az Xcenthez, mint a Grand i10-eshez, tehát az 1,2 literes benzines (5-ös kézi vagy 4-es automatikus váltóval) és 1,1 literes turbódízel (5-ös kézi váltóval) közül lehet választani. Nem várható az Xcent Indián kívüli forgalmazása, a Hyundai reményei szerint a teljes termelést könnyedén el tudják majd adni a helyi piacon is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!