Korlátozottan terepjárásra is alkalmas a Rockton haszonjármű Korlátozottan terepjárásra is alkalmas a Rockton haszonjármű

Noha manapság már a terepjárókat se használják terepjárásra, a Volkswagen haszonjármű részlege most egy terepezésre alkalmas Transportert készített. A Rockton névre hallgató járművel az építési vállalkozásokat, hegyi mentőket és erdészeti cégeket szeretnék megnyerni, ennek megfelelően az ő igényeiket vették figyelembe a fejlesztés során.

A Transporter Kombi alapjára épülő autó a legújabb, negyedik generációs Haldex központi differenciálművel rendelkező 4MOTION összkerékhajtást kapja szériában, és a hátsó tengelyen zárható differenciálművet is kap. A hasmagasságot 30 mm-rel megnövelték, és nagyobb teherbírású (3,2 T) felfüggesztést kapott. A zord viszonyokra való tekintettel kiegészítő fűtést kapott az utastér, extra pollenszűrő és koszálló kárpitozás is megkönnyíti a használatát.

Emelt hasmagasság, zárható hátsó diffi, de a Haldex osztómű miatt óvatosan kell bánni vele Emelt hasmagasság, zárható hátsó diffi, de a Haldex osztómű miatt óvatosan kell bánni vele

Kétféle motorral, a 140 lóerős egy, és a 180 lóerős két turbós TDI-vel lehet választani a Rocktont. A gyengébb motorhoz Expedíciós Csomag is rendelhető, ez 16 colos All-Terrain abroncsokat kap megerősített acélfelnikkel, és egyedi váltóáttételezést a terepen való mozgás megkönnyítésére. Az alsó védőborítás az összes Rocktonnál 3200 eurós extra.