60 évvel ezelőtt alapították meg a Shelby American nevű céget, amely ebből az alkalomból immár harmadjára elkészíti az utak királyát, a GT500 KR (King of the Road) csomagból összesen 225 példányt készítenek. Újdonság, hogy ezúttal már a kabrió Mustanghoz is lehet kérni ezt a csomagot, amelyért legalább 79 995 dollárt kell fizetni – tulajdonképpen az összes, 2018 után gyártott Mustang GT esetén elérhető az átalakítás, persze gyári új autók átépítését is vállalja a Las Vegasi műhelyében a cég.

Az exkluzivitás megőrzése érdekében a gyártási mennyiségből 98 kupét és 98 speedstert értékesítenek csak Észak-Amerikában, ezzel a darabszámmal Carroll Shelby születésnapjára utalnak, a többi példányt világszerte értékesítik. Az első autót 2022 március végén a Barrett-Jackson árverési ház Scottsdale-i árverésén jótékony célra árverezik majd el, a bevételt a cukorbetegség-kutatás támogatásával foglalkozó JDRF szervezet és a Carroll Shelby Alapítvány kapja majd.

A 2021-es Shelby GT500 KR esetén az 5,0 literes V8-as motort kompresszor segítségével 825 lóerősre tuningolják – ezt 93 oktános benzinnel tudja a blokk –, ami kézi kapcsolású váltóval 3,5 másodperces 0-96 km/óra gyorsulásra elég, az átalakítást a 10 fokozatú automatikus váltóval is lehet kérni; a kézi kapcsolású váltónál lerövidítik a váltókar útját, az automatánál extra váltóolajhűtőt építenek be. A Brembo fékrendszer elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergeket használ, a hűtőrendszer minden elemét alumíniumból készített alkatrészre cserélik. A Speedster csomag egy olyan takarót jelent, ami a hátsó ülések fülé kerül, a küszöbburkolaton és a padlószőnyegen is megjelenik a név. A Shelby GT500 KR-re 3 év 36 ezer mérföld garanciát vállal a Shelby American.