Az eredetileg Talbot Arizona-ként készített autó már elhasználta a Peugeot 309 nevet, ezért a franciák a kompakt autójuk következő generációjánál újra kezdik a számozást, és 301-esként dobják majd piacra az autót.

Ez egyébként ugyanarra a padlólemezre épül, mint a mostani 308-as, formája a 208-ason megismert módon sokkal mozgalmasabb lesz a jelenleginél. A bemutatkozására minden bizonnyal majd a 2012-es Párizsi Autószalonon kerül sor, ahol legalábbis tanulmányozzák majd az autót.

Ránézésre egyébként egy hajszálnyival mintha hosszabb lenne a tengelytávolság a 308-as karosszériát viselő prototípus esetén, bár az is lehet, csak a vastag fekete kerékjárat-szélesítés miatt látjuk csak így. Műszakilag annyi lesz a változás, hogy a 301-es esetén már több hibrid modellre is számíthatunk, nem is beszélve az e-HDi-k esetén megismert fogyasztás-leszorító csomag szélesebb körű alkalmazásáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!