A belfasti Queens Egyetem hallgatói természetesen az egyetlen északír autót vették alapul legújabb projektjükhöz, amelynél saját fejlesztésű elektromos meghajtást készítettek. Az Elektronika, Elektromos Fejlesztés és Számítógépes Tudományok tanszék hallgatói az Északír Áramszolgáltatóval közösen 18 hónap alatt készítette el az immár környezetbarát DeLoreant.

Miután 2014 januárjában megvásárolták átépítés céljából az 1981 augusztusában gyártott DeLorean DMC-12-est, azt először is fel kellett újítani. – egyedül a V6-os benzinmotorhoz nem nyúltak, mivel attól kezdettől fogva meg akartak szabadulni. A Renault váltót meghagyták, az egyszerűség kedvéért ahhoz csatlakozik a 270 lóerő csúcsteljesítményű villanymotor – ez nem kereskedelmi forgalomban kapható darab, a terveket az egyetemen készítették és a gyártást is ők felügyelték.

Most készültek csak el az autóval, amelyet igazából még ki sem próbáltak, így nem nagyon tudnak mit mondani a jármű menetteljesítményeiről – a 193 km/órás csúcssebességet számolással állapították meg, a gyorsulás és a hatótávolság megtapasztalása még hátravan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!