Kizárólagos szerződést kötött a BMW és az EA Games, csak utóbbinak a Need for Speed Payback nevű játékában lesz elérhető az új M5-ös – és így virtuálisan már ki is próbálható az új német szuperszedán, igaz, az élmény közel sem olyan, mint amikor az ember átéli a gyorsulás, lassulás és kanyarodás élményét.

A korszellemnek megfelelően azzal indul a BMW M5-ös sajtóközleménye, hogy mindössze 10,5 l/10 0km a szabványos átlagfogyasztás, nem mintha ez a potenciális vásárlókat érdekelné. Az már sokkal inkább, hogy a 4,4 literes V8-as biturbó teljesítménye 600 LE 5600-6700/percnél, a maximális nyomaték 750 Nm 1800-5600/perc között. Ennek elérése érdekében teljesen új turbófeltöltőket fejlesztettek, és 350 bar-ra növelték a benzinbefecskendező rendszer nyomását, ami pontosabb benzinadagolást tesz lehetővé. Az elektromos, vezérelt működésű olajpumpát felkészítették a versenypályás használatra is.

Teljesen új a hajtáslánc, itt debütál a nyolcfokozatú M Steptronic automatikus váltó, és az M xDrive nevű összkerékhajtás, utóbbi különlegessége, hogy kikapcsolható arra az esetre, ha a vezető nem gyorsulni akar, hanem keresztben autózni. Minden idők legfürgébb utcai BMW-jével van dolgunk, a 100 km/h-s sebességet 3,4 másodperc alatt éri el, a 200 km/h 11,1 másodperc alatt megvan, a csúcssebesség pedig választástól függően elektronikusan korlátozott 250 vagy 305 km/h.

Az összkerékhajtás ellenére sikerült csökkenteni a tömeget az elődhöz képest, a következetes fogyókúra része a könnyű kipufogórendszer és a karbon tetőlemez – 1855 kg-ot nyom a mérlegen az autó, a terhelhetőség 585 kg és akár 2 tonnát vontathat. Az alapáron kínált acélfékek (kék színű nyergek) helyett kérhető karbon-kerámia rendszer (arany nyergek) további 23 kg-mal csökkentik a tömeget.

2018 tavaszán indul az új BMW M5-ös forgalmazása, az indulóár Németországban 117 900 euró lesz, a First Edition modellért 19 500 eurót kérnek, és akkor még ott van a rengeteg egyéb extra, például a csak itt választható Marina Bay Blue metálfény.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!