Az Electric Brands nevű német startupnál már unják a villanyroller-villanyrobogó vonalat – ami nem jelenti azt, hogy ne dolgoznának ilyen közlekedési eszközön –, és úgy vélik, hogy a 2021-ben piacra kerülő eBussy nevű villanymotoros haszonjárművükkel egy piaci rést fognak betömni. A mopedautó kategóriában, hiszen L7e besorolású lesz a terveik szerint a jármű, amelynek hossza 3640, szélessége 1600, magassága 1940 mm.

Könnyen módosítható felépítményt álmodtak meg, amelynél némi szereléssel lehet módosítani a felépítményt, a második üléssor – ha egyáltalán van – az anyósüléssel együtt a padlóba hajtható, így lehet az egyik nap kombi, másik nap pedig szimpla fülkés pickup ugyanaz a jármű. Természetesen egyéb felépítmények megvalósítására is lehetőség van, annyi a megkötés, hogy az akkumulátor a hátsó tengely feletti részben kerül elhelyezésre; a kerékjáratok felett teljesen sík a padló.

Pénztárcától függően 10-30 kWh kapacitású lehet az akkumulátor, és a tetőpanelekre szerelt napelemeket is említenek a weboldalon, de azzal is nagyon optimistának tűnik a 150-600 km-es hatótávolság egy feltöltéssel. A hajtásról négy darab kerékagy-villanymotor gondoskodik, a rendszerteljesítmény 82 lóerő, a maximális nyomaték 1000 Nm. A terepjáró változatnál egy kicsit megemelik a felfüggesztést. Karosszériától függően 15 800-28 800 eurós indulóárat számoltak ki az Electric Brands-nél az eBussynak.