Sergio Marchionne ugyan bejelentkezett, hogy szívesen megvásárolna az Opelt a General Motorstól, de az amerikai adófizetők pénzéből megmentett autógyártó mást tervez.  A hírek szerint a francia és a német autógyártó összeolvadása a legvalószínűbb kimenet.

Első körben részvény-cseréről szóló megállapodást írtak alá a francia PSA (Peugeot-Citroën) és a General Motors (Opel-Vauxhall) konszern vezetői, és ezzel egy időben további terveket is szőttek, amelyek célja a költségek további csökkentése és a nyereségessé válás mielőbbi elérése. A termékfejlesztések és a gyártás összevonásával próbálnák meg ésszerűsíteni az autógyártást. A hírek szerint ehhez azonban nem elégednek meg a jelenlegi stratégiai együttműködéssel, hanem összeolvadna a két cég. Az 50-50 százalékos tulajdonnal megalapuló közös vállalkozásba az amerikai fél pumpálna bele néhány milliárd dollárt. Természetesen mindkét fél elzárkózik a hírek kommentálásától, de már erre a pletykára is érezhetően, 2,3 százalékkal emelkedett a PSA részvényárfolyama. Egyes elemzők szerint azonban korai az öröm, két rosszul működő cég egyesüléséből nem egy jól működő cég jön létre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!