Nemrég közöltünk álcázatlan kémfotókat a Chevrolet márka új egyterűjéről, amely az Orlando-hoz hasonlóan alsó-középkategóriás, de annál lényegesen olcsóbb lesz. Hamarosan bemutatkozik az újdonság, hiszen már júniusban megindul a sorozatgyártása Brazíliában.

A fejlesztés főleg a GM brazil központjában történt, de ettől még világautónak szánják az újdonságot, amely megjelenésében nem annyira szabadidő-autós, mint az Orlando, cserébe futóműve jobban viseli a rossz minőségű utakat. Brazíliában a Meriva (előző generáció) és a Zafira a Chevrolet márka kínálatában szerepelt, a spin ennek a két autónak lesz az utóda egyszerre. Az alapváltozat 1,4-es motort kap és 5 személyes utasteret (ez a Meriva helyettesítője), míg az 1,8-as motorhoz már hétszemélyes utastér is jár, és opcióként hatfokozatú, automatikus váltó is rendelhető. Természetesen mindkét négyhengeres benzin/alkohol vegyes üzemű. A Spin piaci bevezetésének menetrendjéről annyit tudni, hogy a thaiföldi Chevrolet gyárban 2013 elején indul meg a sorozatgyártás, helyi erőforrásokkal. A modell európai érkezéséről jelenleg nincs szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!