Emir Kusturica is megirigyelhetné azt a jelenetet, mely szerdán délután zajlott le Jakabszállás határában. Egy Suzuki haladt a település irányából Bócsa felé, amikor az orgoványi bekötőútnál a stop tábla ellenére eléhajtott egy lovas kocsi. Az autó sofőrje – bár csak 50-nel ment – nem tudta elkerülni az ütközést: oldalról a lovas kocsi bakjába rohant.

A Suzukit vezető férfi azt mondja: a lovas kocsi utasai úgy repültek le a járműről, „mint a hangyák”. Néhány pillanatnyi bénult csend után a lovas kocsi egyik utasa felpattant, és fejvesztve rohant be az erdőbe. Miközben nyelte el a rengeteg, azt kiabálta társainak, hogy őt valamilyen tartozás miatt keresik, és nem kaphatják el. A baleset helyszínén maradt társai sem tétlenkedtek: míg a vétlen autóban ülő nő és férfi kikászálódtak az ülésből, odamentek a kocsijukhoz, lelopták annak rendszámtábláját és a bak alá dugták – a többi, vélhetően kevésbé véres körülmények között szerzett mellé. Csak a kocsi tulajdonosának határozott felszólítására voltak hajlandóak visszaadni. Annak, hogy a Suzukit vezető férfi ragaszkodott a rendőr kihívásához, egyáltalán nem örültek. A helyszínre minden esetre nem csak rendőr, de mentő is érkezett, mely a lovas kocsi – egyébként határozottan ittasnak tűnő – hajtóját és az egyik utasát elszállította a kórházba. Mint később kiderült: könnyebb sérüléseket szenvedtek. A Suzukiban utazóknak nem esett bajuk, de az autóban jelentős anyagi kár keletkezett. A kocsit húzó ló elesett ugyan az ütközéstől, de nem sérült meg. Az eset után – a szemtanúk számára érthetetlen okból – a lovas kocsi utasai átkötötték a jószágot a másik oldalra, majd sietősen elhajtottak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!