Széles hűtőrácsot kap az új SLK Széles hűtőrácsot kap az új SLK

Néhány héttel ezelőtt láthattuk már a Mercedes C-osztály idő előtt kiszivárgott fényképeit, akkor egy katalógust fényképezett le valaki. Most egy újabb, még be sem mutatott Mercedes modell, az SLK roadster legújabb generációja látott napvilágot idő előtt.

Egy francia nyelvű videó került fel internetre a még be sem mutatott Mercedes SLK-ról Egy francia nyelvű videó került fel internetre a még be sem mutatott Mercedes SLK-ról

Ezúttal egy közel tíz perces videó van az újdonságról, amelyen jól látszik az új generáció néhány fontos újítása. Intelligens fényszórók világítanak felár ellenében, a LED-ekkel se spóroltak, elöl széles hűtőrácsot visel az autó, az oldalfal mozgalmasabb a mostaninál, hátul nincs nagy újdonság. Igazán nagy energiát a Magic Sky Control, azaz varázslatos égbolt vezérlésre fordítottak – ennek lényege, hogy a nyitható tető középső része üvegből készült, amelyet gombnyomásra el lehet sötétíteni, így kizárhatjuk a napot, amit egyébként csukott tetővel is élvezhetünk.

Nem spóroltak a LED-ekkel sem elöl, sem hátul Nem spóroltak a LED-ekkel sem elöl, sem hátul

A légsál mellett immár a lyukas fejtámla huzatját megakadályozó műanyag fedél is jár az autóhoz – ez első ránézésre nagyon ciki. Közvetlen befecskendezéses motorokkal és motorleállító rendszerrel szorították lejjebb a szabványos fogyasztást. Ennél több információra nem nagyon számíthatunk a Genfi Autószalonra időzített leleplezésig. Legalábbis hivatalosan, a nemhivatalos csatornák ugyanis újabban nagyon termelékenyek a sváb cégnél.