Indukciós elven működő töltő kerül több GM autóba 2012 közepétől. Elsőként a Chevrolet Volt kapja meg a Powermat-ot Indukciós elven működő töltő kerül több GM autóba 2012 közepétől. Elsőként a Chevrolet Volt kapja meg a Powermat-ot

Manapság egyre több, árammal működő elektromos eszközt hordoz magával az ember, a mobiltelefonok mellett sokan zenelejátszót vagy épp fényképezőgépet is visznek magukkal, netán e-könyv olvasójuk is van. Noha egyre tovább bírják egy felöltéssel, azért még mindig rengeteg vesződséggel jár ezek feltöltése.

Ennek kiküszöbölésén dolgozik a Powermat cég, amelynek találmánya a hordozható eszközök vezeték nélküli töltését teszi lehetővé. Amikor az autóban bedobjuk a megfelelően előkészített mélyedésbe a telefont/mp3 lejátszót/játékgépet, annak akkumulátora automatikusan feltöltődik. A GM ötmillió dollárt fektet ebbe a technológiába, egészen pontosan annak autós alkalmazásába.

Ma még adapter kell hozzá, lehet, hogy mire sorozatgyártásba kerül, az új készülékek már támogatják a megoldást Ma még adapter kell hozzá, lehet, hogy mire sorozatgyártásba kerül, az új készülékek már támogatják a megoldást

Az elektromágneses elven működő töltő használatához jelenleg egy külön kiegészítőt kell szerelni a meglévő eszközre, azonban mire 2012 közepén bekerül az első GM személyautókba a rendszer, várhatóan már néhány új készülékben már alapból benne lesz a megfelelő adapter.