A brit Breakeryard nevű weboldal internetes felmérést végzett 1421 női autóvezető megkérdezésével, amely során azt mérték fel, milyen problémákkal szembesülnek a közlekedés során – a képeken látható autó megalkotásához a magukat nem magabiztos sofőrnek való hölgyek válaszait vették alapul. Ez tehát nem azt jelenti, hogy minden nő ilyen autóra vágyik, hanem azt, hogy akiknek problémát jelent a vezetés, azok számára ez lehet a megoldás.

A legjobban a párhuzamos parkolástól félnek a válaszadók, 63 százalékuk retteg ettől. Igyekeznek elkerülni ezt a szituációt, vagy csak olyan helyen végzik, ahová egy autóbusz is meg tudna állni. Az autó rajzolói úgy próbálnak segíteni ezen, hogy a szélvédő közepére helyezik a sofőrt. A válaszadók 44 százalékának problémát jelent a szűk látótér, ezért vékony tetőoszlokat kapott az autó, 31 százaléknak jelent problémát a távolság érzékelése, ezért különösen nagyok a lökhárítók. A válaszadók 39 százalékának jelent nehézséget a tolatás, ezért találták ki a megfordítható utastér ötletét.

A válaszadók 53 százaléka aggódik azon, hogy a többi közlekedő nem veszi észre a forgalomban, ezért kapott figyelemfelkeltő rózsaszín fényezést a karosszéria rugalmas műanyagból készített alsó része. Érdekes módon a felmérés arra is kitért, hogy ma már vannak saját maguktól parkolni képes autók is, ezt a funkciót azonban csak a válaszadók 37 százaléka használná, a többiek saját maguk akarnak parkolni. Nem magával a művelettel van tehát probléma, hanem azzal, hogy a mai autókban nehezen hajtható végre ez a művelet a vastag tetőoszlopok és a beláthatatlan karosszéria miatt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!