A torinói Automotoretro kiállításon jelentette be a Fiat Chrysler Automobiles a Reloaded by Creators elnevezésű programját, majd pár nappal később a párizsi Retromobile-on is hírét adta annak. A lényeg, hogy a gyár veteránautókat vásárol meg és újít fel, az értékesített járművekből származó bevételt pedig az FCA Heritage nevű részleg működésére fordítják.

Egyelőre Abarth, Alfa Romeo, Fiat és Lancia típusokra korlátozódik majd a tevékenység, a felvásárolt autókat gyári állapotúra hozzák, majd profittal értékesítik. A nyereséget arra fordítják, hogy az FCA Heritage gyűjteményét újabb, esetenként drága veteránautókkal bővítsék. A gyári támogatástól egyébként a veteránjárművek értékének az emelkedését is várják, hiszen azoknak egyszerűbb lesz a helyreállítása és üzemeltetése.

A Retromobile standon az első autó újjáépített autók is megtekinthetőek voltak, egy 1991-es Alfa Romeo Spider, amelyet a gyár anno tesztelésre használt, majd egy sarokban leállítva porosodott. Az 1989-es Alfa Romeo SZ kupé szintén a gyár tesztautója volt, amit a Balocco pályán gyilkoltak. Az 1981-es Pininfarina Spidereuropa különlegessége, hogy mostanáig alig 10 702 km-t futott. Az 1973-as Lancia fulvia Coupé Monte Carlo az előző évi raligyőzelmet ünneplő limitált széria tagja, az 1959-es Lancia Appia Coupé kétszínű fényezést kapott elegáns tetejének kiemelésére.