Armando Sgroi istenfélő ember volt, aki minden vasárnap otthonából elgyalogolt a közeli dombon lévő templomba. Akkor döntött az autóvásárlás mellett, mikor idős kora miatt egyre nehezebben ment neki ez, és 1974. január 23-án megvásárolta az itt látható Bogarat a genovai G. Terrano Volkswagen márkakereskedésben.

Eleinte rendszeresen járt a templomba az autóval, majd ahogy egészségi állapota romlott, egyre ritkábbak lettek ezek a látogatások. Utoljára 1978-ban használta az autóját Sgroi úr, ekkor végleg le lett állítva egy pajtában az autó – a négy év alatt összesen 90 km-t sikerült megtenni vele.

Itt fedezték fel nemrég a kocsit, amelyet mindössze felpolíroztak, egyébként eredeti állapotában vár új tulajdonosára, ami azt is jelenti, hogy még a gyári motorolaj van az erőforrásban, szóval aki használni is szeretné ezt a Bogarat, annak mindenképpen szervizelnie is kell majd. A gyári abroncsok még jól tartják a levegőt, a szerszámkészlet nemhogy teljes, de még soha nem volt kicsomagolva sem, rozsdának nyoma sincs, mert annak idején elvégezték az utólagos üregvédelmet.

A Silverstone Auctions nevű cég május 28-29-én, a The Classic Race Aarhus nevű árverésén kínálja majd eladásra ezt az eredeti állapotában megőrzött 1974-es Volkswagen Bogarat, amelyet a szakértők 35-40 ezer euróra, azaz 11-12,6 millió Ft-ra taksálnak. De könnyen lehet, hogy lesz olyan gyűjtő, akinek ennél is többet ér majd Armando Sgroi autója.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!