A lap értesülései szerint a kizárólag az amerikai piacra szánt autó az új generációs Chrysler Voyagerre épülne, és akár már két év múlva, 2007-ben kapható lenne a VW-kereskedésekben. A Volkswagen vezetése nem kívánta kommentálni a Handelsblatt információit.

A VW-t csökkenő tengerentúli eladásai késztetik az együttműködésre; a társaság amerikai értékesítése 2002 és 2004 között ötödével csökkent. Az idei év első hat hónapjában pedig a visszaesés elérte a 17 százalékot. Új autójukkal a németek az egyterűek szegmensében javítanának jelenleg viszonylag gyengének mondható amerikai piaci helyzetükön. A megállapodással ugyanakkor nemcsak a VW szélesítené a termékpalettáját, de a DC is jobban kihasználhatná gyártási kapacitásait.

Nem ez az első példa a két autógyártó óriás közötti együttműködésre. A VW látja majd el például dízelmotorral a DC jövő évtől kapható kompakt kategóriás Dodge Caliber autóját. Ezenkívül a wolfsburgiak 2013-ig évente 120 ezer TDI-erőforrást szállítanak a DC-nek és a Mitsubishinek is. Az alkatrészszállítás mellett a két társaság egymás autóinak megalkotásában is szerepet vállal. Együtt fejlesztették ki például a VW Transporter, illetve a Mercedes Sprinter haszonjárművet, illetve közösen is gyártják azokat.