Gumi- és pollenszűrő csere, folyadékszint-mérés, futómű- és fékrendszer-tisztítás – néhány azon feladatok közül, amelyeket el kell végezni autónk tavaszi felkészítése során.
„Ügyfeleinknek mindig kiemeljük, hogy érdemes időben bejelentkezniük a szervizbe, ugyanis ha ténylegesen beköszönt a tavasz, akkor már nehezen tudnak a szakemberek időt szorítani egy-egy munkára. Sokan meg is fogadták a tanácsunkat, ám a jelenlegi járványügyi helyzetben a többség inkább visszamondta a szervizalkalmat” – árulta el Simon Péter, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója. „Ez valahol érthető, hiszen az emberek bölcsen betartják az irányelveket, amelynek egyik legfőbb pontja, hogy ha tehetik, maradjanak otthon – ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát, és így a fertőzés terjedésének kockázatát. Ugyanakkor nem ajánlott figyelmen kívül hagyni autónk állapotát ebben az időszakban sem.”

A Duna Autónál elindult a #MaradjOtthon SzervizCsomag akció – az ügyfélnek ki se kell mozdulnia otthonról ahhoz, hogy elintézze autójának kötelező karbantartását

Ez nem csak azért fontos, hogy az autónkra mindig számíthassunk – jelenlegi helyzetben főleg munkába járáshoz, bevásárlásnál vagy gyógyszertárba menet –, hanem a gyártók által vállalt garancia miatt is. Az ugyanis csak akkor érvényes, ha az időszakos karbantartásokat időben, a megengedett futásteljesítmény betartása mellett végeztetjük el. Ellenkező esetben a garancia elvesztése komoly anyagi veszteséget jelent akár meghibásodás, akár a használtautó értékesítése során.

Simon Péter hozzátette: Az autógyártók is tisztában vannak ezzel, néhányuknál ezért minimális tolerancia van az inspekciókkal kapcsolatban, a kialakult helyzetre való tekintettel. Nem úgy, mint a lejárt forgalmi engedélyeknél, amelyek a 41/2020. (III.11.) kormányrendelet értelmében, a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig még érvényesek. A gyártói garanciák türelmi idejéről a márkaszervizek tudnak felvilágosítást adni, amivel jó, ha az autótulajdonosok tisztában vannak, és ennek megfelelően végeztetik el az előírt karbantartásokat.

Természetesen a szerviz végén nem maradhat a teljes körű, külső-belső takarítás, valamint az ózonos fertőtlenítés

De hogyan oldható meg mindez minimális kontaktussal? „A rendkívüli helyzetre való tekintettel bővítettük a Duna Autó szolgáltatásainak körét, és életre hívtuk a #MaradjOtthon SzervizCsomagot. Ennek keretében ügyfeleink úgy gondoskodhatnak autóik megfelelő állapotáról, hogy nekik ki se kell mozdulniuk otthonaikból. Kollégáink ugyanis az előre egyeztetett időpontban és helyen átveszik a gépkocsit, behozzák a szervizbe és elvégzik a kötelező karbantartást, a szükséges javításokat, a pollenszűrő cseréjét. Ezt követően pedig, természetesen egy teljes körű, külső-belső takarítás és ózonos beltéri fertőtlenítés után – a higiéniai szabályokat maximálisan betartva, maszkban és kesztyűben – viszik vissza az ügyfélnek az autóját” – mutatta be az új szolgáltatást az óbudai vállalat szakembere. Így, habár a kijárási korlátozás nem vonatkozik a szervizek szükséges látogatására, az ügyfelek és a szervizmunkatársak egészségének védelmében a lehető legkevesebb személyes érintkezésre redukálható a munkafelvétel, és garantálható autónk megfelelő működése.

A Duna Autó 30 éves fennállása óta, ügyfeleinek maximális kiszolgálása mellett, kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a jótékony célú akciókat. „A kialakult helyzetben az egészségügyi dolgozók hatalmas erőfeszítésének elismerése képp jelentős kedvezménnyel szeretnénk hozzájárulni az ő biztonságukhoz, autójuk megfelelő állapotának megőrzéséhez. Ezért április 7., az Egészségügyi világnap alkalmából tettünk számukra egy felajánlást. Kiváló szakembereink most jelképes, 2020 Ft-os* munkaóradíjért szervizelik az egészségügyben dolgozók járműveit. Mi így tudjuk megkönnyíteni azoknak a hétköznapi hősöknek az életét, akik nap mint nap értünk, a mi egészségünk védelmében indulnak munkába. Akár azt is mondhatnánk, hogy mi így tapsolunk nekik” – tette hozzá Simon Péter.