Hamarosan bemutatkozik az új generációs kompakt Mercedes-Benz, a lépcsős hátú A-osztály tanulmányát követően most megmutatta a gyár az első fényképeket az új műszerfalról. Ezzel kapcsolatban a legnagyobb hír, hogy már alaphelyzetben is teljesen digitális a visszajelzés, tehát monitor van a vezető előtt és középen is – ehhez képest az új E-osztályban alaphelyzetben még analóg órák informálnak.

Alaphelyzetben két darab, 7 colos képátlójú kijelző van egy fekete panelen belül, ennél jó vastagok a keretek. A következő lehetőség, hogy a vezető előtt 7 colos, középen 10,25 colos kijelző van, és akkor ott van még a két darab 10,25 colos monitorral rendelkező kivitel – utóbbi kettőnél már egy nagy üveglap fedi a képernyőket. Továbbra is látványos betéteket kaphat a műszerfaltest, és a szellőzőnyílások is eltérőek lesznek annak függvényében, hogy elegáns, vagy sportos modellről van szó.

A következő generációs Mercedes-Benz kompakt autókhoz nem csak fűthető-hűthető, de masszázsfunkciós első ülések is választhatóak lesznek, 64 LED gondoskodik a megfelelő hangulatvilágításról. Pár mm-rel tágasabb lesz az utastér, az ötajtós A-osztálynál a válltér elöl 9, hátul 22, a könyöktér elöl 35, hátul 36, a fejtér elöl 7, hátul 8 mm-rel növekedik. A csomagtér befogadóképessége 29 literrel 370 literre emelkedik, alaphelyzetben 60/40, felár ellenében 40/20/40 arányban osztott támla ledöntésével bővíthető tovább. Az új hátsó lámpáknak köszönhetően 200 mm-rel szélesebb a rakodónyílás.

Fontos újdonság még, hogy az aktuálisnál 10 százaléknál nagyobb látómezője lesz a sofőrnek a vékonyabb B és C tetőoszlopoknak hála, a külső tükrök immár az ajtópanelen kerülnek elhelyezésre, nem az ablak háromszögében. Az új A-osztályra még egy keveset várnunk kell, először – napokon belül – az új CLS-osztály debütál, a lépcsős hátú kompakt A-osztály leleplezése a Detroiti Autószalonon várható, a modellcsalád további tagjait a Genfi Autószalonon ismerhetjük majd meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!