Akinek nem elég az az exkluzivitás, amit a 431 lóerős motorral szerelt BMW M3-as vagy M4-es nyújt, annak tavasztól lesz könnyebb dolga, hiszen akkortól kezdve lehet rendelni az új Competition Package nevű kiegészítő-csomagot.

Első és legszembetűnőbb újdonság az a 20 colos könnyűfém felni, amelyet korábban csak az M4 GTS kapott meg feltűnő ezüst/narancs fényezéssel; most meg kell elégedni egyszerű szürke/fekete megjelenéssel, cserébe az M3-as is megkaphatja a gurigákat. A karosszéria külsején egyébként a BMW Individual kínálatából a Shadow Line kiegészítőket kapják az autók, ami fekete hűtőrácsot, ablakkeretet és tükörház-burkolatot jelent. Az utastérben az alacsony tömegű M sportkagylók alapáron járnak, egyedüli vonás a BMW motorsport-színeiből készített díszcsíkkal ellátott biztonsági öv.

Jelentős változás, hogy a 3,0 literes biturbó teljesítménye 19 lóerővel, 450 lóerőre emelkedik az átprogramozásnak és az új M sportkipufogó-rendszernek köszönhetően. Ez a minimális teljesítménynövekedés már 1 tizeddel jobb százas sprintet jelent, a legfürgébb így a 7 fokozatú, dupla kuplungos váltóval szerelt M4 kupé, ami 4,0 másodperc alatt ugrik fel 100 km/h-s sebességre. A BMW M3/M4-hez kínált Competition Package esetén még az Adaptive M felfüggesztést is megkapja az ember (új rugók, lengéscsillapítók és stabilizátorok) az Active M differenciálművet és átprogramozott menetstabilizálóval együtt.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!