Ahogy azt utóbbi években lenni szokott, amint egy új modell AMG-változata elkészül, abból Edition 1 néven feltűnő grafikával ellátott nyitó limitált szériát kínálnak. A C-osztályos kupé esetén ezt annyival fejelik meg, hogy ezzel együtt debütál a jövő évben rajthoz álló DTM-versenyautó is.

Kétféle megjelenéssel lesz választható a Mercedes-AMG C63 Coupe Edition 1, a nagyobb teljesítményű S változathoz kérhető a Magno Selenite szürke fényezés és a rikítósárga grafika, az utastérben a fekete nappabőr belsőt sárga varrással és kiegészítőkkel dobják fel. A normál kivitelnél bármilyen karosszériaszínben készülhet az Edition 1, a fóliázás ebben az esetben grafitszürke, és a karbon-kerámia fékrendszer feláras extra.

Mindkét esetben ott van a fedélzeten az AMG Aerodynamics csomag, fényes feketére fényezett első spoilerrel, nagyobb küszöbborítással, hátsó légterelővel és az AMG Night csomag, többek között krómkipufogóval, ezüstkróm hűtőrács-betéttel.

Mivel a DTM-szabályzat nem változik, az új megjelenésű karosszéria alatt valójában az aktuális versenyautó rejtőzik a Mercedes-AMG C63 DTM esetén. Az első teszteket majd a tél folyamán futják az autóval, jövőre a stuttgartiak összes csapata ezzel áll majd rajthoz a bajnokságban. A motor – 4,0 literes V8-as 490 LE/500 Nm teljesítménnyel – változatlan, ahogy a hátsó tengelyre épített hatfokozatú szekvenciális váltóhoz se nyúlnak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!