November végétől készül hivatalosan a Renault Clio Collection, amely a francia kisautó harmadik generációjának túlélő kivitele, és egyben átveszi a Clio Campus helyét a kínálatban. Utóbbival Európán kívül próbálnak hódítani, negyedik generációs orral.

A módosítás lényege, hogy az új, nagyobb és még divatosabb negyedik generáció érkezésével lejjebb viszik az árat az eddigiekhez képest. Mindez annak köszönhető, hogy sokkal karcsúbb lesz a választék, egy benzin- és egy dízelmotor, három- vagy ötajtós karosszéria, két felszereltség.

Továbbra is Flinsben készül az autó, párhuzamosan a negyedik generációs Clio-val és az elektromos Zoé Z.E.-vel. A kínálatban a „fapados” kisautó szerepét tölti majd be a Clio Collection, ennek megfelelően nem is nagyon lesz átfedés az új generációval. Annak ellenére, hogy a háromajtós kasztni marad, búcsúznunk kell a 2,0 literes szívómotorral szerelt Clio RS-től.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!