Hivatalosan csak a Pekingi Autószalonon leplezte volna le a Peugeot legújabb tanulmányát, a négyajtós középkategóriás kupét, és az eseményre szerette volna felhívni egy újabb hírlevéllel a francia sajtó figyelmét a gyár. Azonban tévedésből nem egy álcázott fényképet, hanem az egyik sajtófotót csatolták az anyaghoz.

Ez persze még nem elég ahhoz, hogy az Exalt nevű tanulmányt minden részletére kiterjedő módon megismerjük, hiszen azt is elárulta a gyár, hogy a karosszéria acélból és a Shark Skin fantázianevű, tapintásra leginkább a nevét adó cápabőrhöz hasonló textilből készítették – a BMW Gina tanulmány is ilyet használt, annál mozgatható karosszériaelemeket valósítottak meg a segítségével. Azt nem tudjuk, hogy a 4,73 méter hosszú és 1,31 méter magas, négyszemélyes karosszériának mely része változó, még az is lehet, hogy valami aktív-aerodinamikát valósítottak meg. A teljesítményre nem lehet panasz, a Peugeot Exalt hajtásáról benzinmotorral kombinált Hybrid4 hajtás gondoskodik 340 lóerős rendszerteljesítménnyel és virtuális összkerékhajtással. Pár napon belül várható, hogy teljesen megismerhetjük majd az új francia kupét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!