Majdnem mindenki bele tudja magát élni a abba a helyzetbe, hogy egyszerűen már elunta a meglévő autóját, és ezért akarja lecserélni azt. Szegény (nem anyagilag, inkább szellemileg) Hummer-vásárlóknak azonban nem maradt alternatívája, hiszen a márka maradt a General Motors Corporation csődtömegében, és a piacon se volt hasonlóan brutális jármű – a Dartz baltával faragott óriása ugyan GM-technikát használ, de azt nem forgalmazzák Észak-Amerikában.

Egészen mostanáig, hiszen a kanadai Terradyne nevű cég most végre elkészítette a Gurkha nevű katonai/rendőrségi járművének polgári felhasználásra szánt változatát Civilian Edition néven. Legfontosabb változás, hogy a fogyasztás csökkentése – érdekes módon adatokat nem adnak meg – érdekében vékonyabb, ezáltal könnyebb páncélozással látják el a járművet. Kézifegyvereknek azért még így is lazán ellenáll a karosszéria.

A Gurka civil változata alatt is a Ford F-550-es nehézteherautó-technikája lapul, onnan jön a 6,7 literes, V8-as turbódízel és a 6 fokozatú automatikus váltó, gombnyomásra kapcsolható az összkerékhajtás illetve a terepfokozat is. Extraként benzinmotort is kérhet a kedves megrendelő, ha idegenkedne a gázolajtól – az USA-ban gyakran külön kútoszlopon, szabad ég alatt és nem a shop előtti részen van ez az üzemanyag, hogy a nagy méretű kamionok is odaférjenek hozzá -, a 6,8 literes V10-es szívómotorhoz 5 fokozatú automatát párosítanak.

A Terradyne Gurkha Civilian Edition extrafelszerelések listáján nincs ott a katonai szintű páncélozás, ellenben a megfelelő díjazás ellenében a kedves megrendelő ízlésének megfelelően alakítják ki a belső teret, és akár a megszokott fekete-olívazöldtől eltérő fényezést is lehet kérni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!