Egy kicsit úgy néz ki a Honda új, kompakt szabadidő-autója, hogy a főnök bement a formatervezőkhöz, és húzott egy meredeken emelkedő vonalat, majd azt mondta a kollégáknak: tessék körberajzolni ezt egy szabadidő-autóval. Az eredmény a hazájában Vezel néven piacra kerülő autó, amely majd 2015 elején jut el hozzánk, és addigra már átnevezik CR-U-nak.

Egyelőre nem szaladhatunk annyira előre, sőt még igazán a japán változatról se tudunk sokat, azon kívül, hogy az autón látható feliratok szerint hibrid hajtása van. Ennél egy 1,5 literes, közvetlen befecskendezéses benzinest segít egy nagy teljesítményű elektromotor, a váltó dupla kuplungos robotizált. Japánban ezen kívül még lesz 1,5-ös benzines is elektromos rásegítés nélkül – mindez december 20-tól kapható Japánban.

Mi Európában számíthatunk egy dízelre is, és várhatóan az új 1,5-ös turbó is ott lesz majd a CR-U motorterében. Nem tudjuk, hogy az összkerékhajtás eljut-e majd hozzánk, Japánban a benzines és a hibrid modell is elérhető lesz azzal felár ellenében.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!