Nem öreg, de a kínálatban a soron következő modellváltás a Ferrari 599-est érinti, amely technikailag is sokat fejlődik. Az FF összkerékhajtása mellett hibrid hajtással is elérhető lesz.

Az autót egyébként már egy ideje tesztelik a Ferrari mérnökei, de most célegyenesbe fordult a munka, és már nem 599-es karosszériaelemekből összetákolt ruha, hanem a végleges karosszéria borítja a prototípusokat.

Persze mindenzt olyan vastag álcával burkolták be, hogy semmi nem látható a végleges formából az oldalajtók üvegén kívül. A forma hasonló lehet az FF-hez, csak attól eltérően hétköznapi módon végződik majd a karosszéria. A V12-es erőforrás alaphelyzetben a hátsó kerekeket hajtja, az olaszok különleges összkerékhajtása felár ellenében lesz elérhető. Később hibrid hajtással – nyugi, nem spórolós, hanem F1-szerű extra teljesítménylöketet biztosító – hibrid hajtással is készül majd az autó, aminek bemutatkozása jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!