Igazából még el se kezdődött a Ford és a Toyota együttműködése a hibrid hajtások fejlesztése terén, a két évvel ezelőtt együttműködési megállapodás értelmében a felek megvizsgálják a közös munka lehetőségét, és arra jutottak a döntéshozók, hogy nincs értelme az egésznek, ezért inkább bele sem vágnak.

A konszernek nem a személyautók terén, hanem a nagy méretű szabadidő-autók/pickupok kategóriájában akartak együttműködni, de ebben a kategóriában a vásárlók az Egyesült Államokban egyelőre nem keresik a környezetbarát hajtást, így a gyárak se sietik a fejlesztést.  Ford saját bevallása szerint „az évtized vége előtt” akar ilyen járművet piacra dobni, a Toyota semmilyen időpontot nem ad meg. A Ford és a Toyota egyébként nem szakítja meg az együttműködésüket, a kommunikációs szolgáltatások/telematika (például segélyhívás) terén együtt dolgoznak majd, és megnézik, milyen más területekre terjeszthetnék ki a közös munkát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!