Amikor egy autót átmárkáznak, azt angolul badge-engineeringnek hívják, azaz jelvény-fejlesztésnek. Nos, a Nissan még ennyi fáradtságot se vett, amikor az Infiniti Q50-esből megcsinálta a Skyline legújabb generációját, hiszen ugyan a Nissan a márka, de a hűtőrács közepén továbbra is az Infiniti emblémát látjuk.

Pedig igyekeznek részletezni, milyen sok változtatás hajtottak végre a típuson: elöl fehér az irányjelző, a csomagtérfedélről eltávolították a logót, és Infiniti helyett Skyline feliratot olvashatunk a csomagtérfedél króm díszlécén. És ezzel már a végére is értünk a változtatásoknak, azaz nem volt túlságosan megerőltető napjuk a mérnököknek.

Az igazsághoz még hozzátartozik, hogy Japánban egyelőre csak hibrid hajtással – 3,5 literes V6-os 296 lóerővel és 68 lóerős elektromotor, a rendszerteljesítmény 354 LE – lehet megvásárolni az autót Nissan Skyline 350 GT néven, hátsó- vagy öszkerékhajtással, 4 960 100 jenes (10,09 millió Ft) indulóárral. Aki sima benzinmotorra vágyik, azt még továbbra is az előző generációs autóval szolgálják ki a kereskedésekben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!