Etanol Omnilink Etanol Omnilink

A már hagyományosnak mondható esemény keretében ismét találkoztak az autóbuszos személyszállításban érdekelt vállalatok, szervezetek képviselői a tököli repülőtéren megrendezett buszfesztivál alkalmából. A rendezvény sikerét jól mutatja, hogy az érintett cégek képviselői mellett az autóbusz-iparág szakértői, vezetői, mérnökei, és az érdeklődők összesen mintegy nyolcszázan vettek részt az egynapos eseményen.

A fesztivál a találkozás és tapasztalatcsere mellett alkalmat teremtett az utasszállító járművekhez nélkülözhetetlen, kiegészítő elemek megismerésére, újdonságainak kipróbálására. A szakmai programok mellett természetesen az idén is színvonalas programok gondoskodtak a résztvevők szórakozásáról. Miközben a reptér talaján a legkülönfélébb járművek (személygépkocsik, autóbuszok, targonca, vagy PT-76-os harckocsi, stb…) tesztvezetésével, és eszmecserével telt az idő, a levegőben Tóth Ferenc és Besenyei Péter látványos műrepülő-bemutatóval nyűgözte le a közönséget.

A Scania buszpalettájának széles választékából öt járművet vonultatott fel a fesztiválon kialakított standján. Az Irizar és EAG buszcsaládból kiállított távolsági autóbuszokra sokan voltak kíváncsiak, valamint nagy sikert aratott a Scania bioetanollal üzemelő Omnilink típusú városi tömegközlekedésre épített autóbusza.