Az Arctic Trucks nevű izlandi cég korábban az Isuzuval együttműködve kínált nagykerekű pickupot, most pedig a Toyotával szövetkezett hasonló célból. Az AT35 elnevezésű modell a duplafülkés, automatikus váltóval szerelt Hiluxból készül – az első példányok még a frissítés előtti megjelenéssel rendelkeznek.

A név által jelzett 35 colos kerekek egészen pontosan 315/50 R17 méretűek, ezen kívül a hasmagasságot is megnövelték a negyedével, az első terepszög 37°, a hátsó terepszög 28°. Az átalakítást a Toyota mérnökei is szentesítették, akik szerint megmaradt a biztonságos vezethetőség közúton és terepen egyaránt, és így a gyári, 5 év/160 000 km garancia is változatlan.

Ezzel párhuzamosan bejelentették a felfrissített megjelenésű Toyota Hilux európai megérkezését is, mégpedig Special Edition kivitelként. A leggazdagabban felszerelt – dupla fülke, automatikus váltó – változaton felül narancsmetál fényezést, rengeteg gyári kiegészítőt és Kelet-Európában esztergált felületű 18 colos felniket kap a vásárló. Az utastérben fényezett fekete betétek és krómdíszek hivatottak különleges hangulatot teremteni.