Az új Ghost-on bevezetett, megvilágított hűtőrács annyira megtetszett a vásárlóknak, hogy megkapja azt a Phantom is, ezen kívül még egy kézzel polírozott keresztirányú díszléc is kerül a függőleges pálcák tetejére, LED-csík helyett ezzel kötik össze a fényszóró felső peremén világító nappali menetfényeket, a fényforrás peremén elhelyezett kristályok a csillagos égboltot mintázó tetőkárpitra hivatottak utalni. A keresztirányú pálca minden esetben polírozott, még akkor is, ha a kedves ügyfél színre fújt hűtőráccsal rendeli autóját.

Új elem az extralistán a Disc Wheel nevű 22 colos átmérőjű rozsdamentes acélból készített felni, amivel a múlt század 20-as éveinek acélfelnijeit idézik meg, és vagy fényezik, vagy kézzel felpolírozzák őket. Az utastérben mindössze annyi a változás, hogy a kormány karimáját megvastagították, hogy azon ritka alkalmakkor, amikor épp a tulajdonos ül a vezetőülésbe, könnyebb dolga legyen a hatalmas méretű autó irányítása.

Frissítették a fejegység tudását is, a Whispers, azaz suttogás nevű digitális segéd hanggal vezérelhető, és van egy dedikált digitális gomb, amelynek megnyomása után a gyár képviselője azonnal jelentkezik, és az autóval kapcsolatos kérdésekre felel, segítséget nyújt szerviz kereséséhez.

A Rolls-Royce Phantom Series II bemutatója alkalmából készítették el a Platino nevű példányt, amellyel az utastérben több helyen is megjelenő platinára utalnak, a műszerfalon lévő „Galériában” egy 3D-nyomatással készített kerámiadíszt helyeztek el. Amíg az első üléseket bőrrel burkolják, a hátsó foteleket szövettel kárpitozzák, persze nem holmi autókárpittal, hanem egy olasz manufaktúra különösen tartós szövetét ötvözik bambuszszálakból készített, szintén puha tapintású anyaggal.