A Veronai Motorkiállításon mutatkozik be a Ducati legújabb tanulmánya, a draXter névre keresztelt alkotás azt mutatja, milyen tartalékok vannak még az XDiavel nevű gépben.

Sportosabb megjelenést készítettek a formatervezők, részben azáltal, hogy megszabadultak a fölösleges kiegészítőktől; a gyorsulási versenyekre szánt gépnek nincsenek visszapillantói. Az átalakítás fontos eleme volt, hogy a Panigale első-hátsó futóművét kapta meg a gép, amelynek az arányait is megváltoztatták a formatervezők, hogy még dinamikusabb legyen a megjelenés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nem véletlen a 90-es rajtszám, idén ünnepli az olasz márka a 90. születésnapját, a hamarosan kezdődő megemlékezés-sorozatra utalnak ezzel. Könnyen lehet, hogy később sorozatgyártásban (visszapillantókkal kiegészítve) is találkozhatunk majd a draXterrel, hiszen azzal kapcsolatban azt is megjegyzik a sajtóanyagban, hogy azzal a Ducati jövőbeli fejlődési lehetőségeit is tanulmányozzák.

De nem csak a gyári, prototípus-építő részleg készül a Veronai Motorkiállításra, a gyár megrendelésére három partner a Ducati Scrambler alapján készített egyedi motorkerékpárt. A Mr. Martini által készített Peace Sixty2 elnevezésű alkotása a hatvanas évekbeli sport-motorkerékpárok stílusában épített gép, piros üléssel és szivárványszín-versenycsíkkal a tankon.

Az Ofiicine Mermaid által készített Revolution is retrós megjelenésű, de ez már utcai gép, brutálisan fekete megjelenéssel, jelzés értékű arany díszcsíkokkal. Szándékosan csak egyszemélyes a nyereg, része annak a gondolatnak, hogy csak a szükséges minimumot építik be a gépbe.

A Dario Lopez Studio kifejezetten a havas tájakra szánja az Artika elnevezésű endurót, amely szintén egy régi kort idéz, mégpedig a hetvenes évek végi Pantah jégmotorokét. A rikító fényezés egyfelől látványos, másfelől a fehér háttér előtt könnyen észlelhetővé teszi a gépet, amelynél szöges Pirelli abroncsok gondoskodnak a megfelelő tapadásról.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!