Igazi forró ferdehátút legóztak össze a Nissan mérnökei az új Micra alapján, és mindezt Compact Sports Concept-nek nevezték el. Nem volt nehéz dolguk, az 1,6 literes turbómotor a Juke-ból érkezik, és sajnos – vagy szerencsére? Sofőrje válogatja… – a fokozatmentes automatikus váltóval párosították.

Lehet, hogy nem látszik elsőre, de a háromajtós változat összes karosszériaeleme más, mint az ötajtósé. Nem egyszerűen megnyújtották az ajtókat, a tető íve nyolc centivel laposabb, az oldalfal alján elhelyezett lemezdomborítás sokkal hangsúlyosabb az új változat esetén. A hűtőrács kialakítása, a műanyag lökhárítón keresztülvilágító (!) LED-es pozíciólámpák, a karosszéria kiszélesítése első ránézésre is sportkocsiként azonosítja a gépet.

Sportos hangulatú az utastér, és nincs nagyon messze a normál Micrától Sportos hangulatú az utastér, és nincs nagyon messze a normál Micrától

Az utastérben, ha eltekintünk a tanulmányoknál figyelemfelkeltés miatt alkalmazott részletektől, lényegében az ötajtós kialakítását láthatjuk, ami arra utal, hogy nagyon is komolyan gondolják a japánok a sportváltozatot. Még ha a 190 lóerős turbómotor csak a csúcsváltozatok sajátja marad.

Kia autó, nagy motorral - ráadásul könnyen megvalósítható mindez Kia autó, nagy motorral – ráadásul könnyen megvalósítható mindez