2011-ben vásárolta meg az Anzsi Mahacskala futballcsapatot Suleyman Kerimov orosz milliárdos, aki a kezdeti kiköltekezést követően 2013-ban harmadolta a csapat költségvetését, így aztán ki is estek az első osztályból. Most sikerült visszakapaszkodnia a csapatnak az orosz bajnokság felsőházába, és ebből az alkalomból a világ legnagyobb méretű Lamborghinijét építették fel a stadion D szektorának bejáratánál.

A 25 méter hosszú, 11 méter széles és 7 méter magas alkotás egy Lamborghini Gallardo-t mintáz, és még versenycsíkokat is kapott. Jelenleg még folyik az építkezés, amelyben a csapat szponzorai is segítettek, de hamarosan elvégzik a végső simításokat, és ekkor kerül majd be hivatalosan a Guinness Világrekordok könyvébe az alkotás. A csapat tulajdonosa, Suleyman Kerimov egyébként nagy autórajongó, több Pagani Huayrája is van és Nizzában egyszer összetörte fekete színű Ferrari Enzo Ferrariját is. Mivel ez a Lamborghini Gallardo egy centit se mozdul, utóbbi veszély nem fenyegeti.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!