A túraautó-világbajnokság (WTCC) Marokkói Nagydíján már az időmérő edzésen elkezdődött a pechsorozat: a Zengő Motorsport pilótájának autójában eltört az egyik lengéscsillapító, ezért nem jutott be a második szakaszba, s csak a 17. helyen végzett. Innen indulva pedig nagyon nehéz sikert elérni.

A vasárnapi első futamon a rajtot követően nem tudott előrelépni Michelisz, maradt a 17. helyen. A hetedik körben Monteiro a falnak csapódott, autója a pályán állt, így bejött a safety car. Sajnos a magyar versenyzőnek is balszerencséje volt a balesetnél, hiszen minden bizonnyal a portugál autójáról leszakadó alkatrész (féktárcsadarab) bekerült Hondájának motorterébe, ahol szétütött mindent, így ki kellett jönnie a boxutcába, és nem tudta befejezni a versenyt. A futamot a dán Nykjaer nyerte meg.

A második futamon Michelisz számára kedvezően alakultak az első körök, hiszen egészen a 10. pozícióig előrejött, tehát pontszerző helyen állt. A 9. körben azonban a benzintankján keletkezett lyuk miatt kiállni kényszerült, tehát ezt a futamot sem tudta befejezni, amit a 18 éves spanyol Pepe Oriola nyert meg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!