Az áruknak el kell jutniuk az üzletekbe, de a szállítást a fővárosiak életminősége, a környezet és a közlekedési infrastruktúra védelme érdekében úgy kell lebonyolítani, hogy a teherautók közlekedése a lehető legkisebb terhelést jelentse. A Parking Kft. (2012-től a BKK) feladata a budapesti teherforgalmi stratégia a kialakítása, amely a fuvarozók mellett a városlakók érdekeit is megjeleníti. A koncepció keretében célforgalomban korlátozásmentesen használható útvonalakat alakítottak ki, amelyeken ingyenesen elérhetők a legnagyobb logisztikai központok, ipari üzemek, de ezen útvonalakon kívüli közlekedéshez behajtási hozzájárulást kell váltani a fuvarozóknak.

Mivel a légszennyezés jelentős hányadáért a teherautók károsanyag-kibocsátása tehető felelőssé és méretüknél fogva is jelentős terhelést okoznak a budapesti utakon – így fontos feladat számuk csökkentése, optimalizálása. Minderre jó eszköz a behajtási hozzájárulás – ami alapján a teherautók csak díj fizetése ellenében közlekedhetnek a főváros egyes övezeteiben. Jelenleg folyamatban a díjszabás és a kapcsolódó kedvezmények felülvizsgálata annak érdekében, hogy a jövőben jobb, rugalmasabb és átláthatóbb rendszer alakuljon ki, amely egyaránt szolgálja a város érdekeit és teremt egyenlő piaci feltételeket a szállítmányozási szakma számára.

Ez a helyzet a továbbiakban nem tolerálható, hiszen nem csak környezeti károkozás költségeit kerülik el a nem fizetők, de jogosulatlan versenyelőnybe kerülnek a fizetőkkel, vagyis a környezeti és társadalmi felelősséget vállalókkal szemben.

Furcsa azonban, hogy a koromfelhőt eregető BKV-buszokat továbbra is tolerálhatónak tartják a hivatalos szervek, és még hír sincs arról, hogy egyáltalán terveznék-e a buszflottalecserélését. Azt azonban elismeri a Parking Kft., hogy azért az engedélyek kiadásán is javítani kell, 2012. január 1-jétől már csak on-line lehet engedélyt igényelni, és a dokumentum kiadása is elektronikusan történik. Remléhetőleg ennek köszönhetően felgyorsul majd a folyamat, ami a mai, többnapos átfutási idővel máködő formájában egyáltalán nem életszerű.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!