A magyarországi gyárral is rendelkező Hankook a Frankfurti Autószalonon mutatta be az i-Flex nevű újdonságát, amely a Michelin és a Bridgestone hasonló megoldása után egy újabb, tömlő nélküli defekt által nem veszélyeztetett kereket mintáz.

A dél-koreai cég mérnökei különleges gumikeverékből és szerkezettel készítették el a jelenlegi felnit és abroncsot egyszerre kiváltó megoldást. A jelenleginél sokkal nagyobb gumi-arány (nem csak az oldalfal magassága, hanem a kerék átmérőjének lényegében a fele) miatt sokkal kényelmesebb gördülést garantál az i-Flex, amely sokkal könnyebb és alacsonyabb gördülési zajjal is bír a mai kerekeknél. Ráadásul egy-egy i-Flex anyagának 95 százaléka újrahasznosítható, tehát környezeti terhelés tekintetéből is ideális megoldást képvisel. Ahogy a többieknél, úgy a Hankook se mer pontos időpontot mondani arra, mikor kerülhet sorozatgyártásba a különleges kereke.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!