Nem csak motorból kap többet a Bentley Bentayga Speed szabadidő-autó vásárlója, de olyan extrákat is megkap alapáron, amiért egyébként fizetni kell. Összesen 88-féle szín(kombináció) közül lehet választani, és extraként még egyedi fényezés is kérhető, az utastérben a bőr 15 színben érhető el, ezen felül van 6 kétszínű kárpit, nyolcféle fabetét teszi teljessé a hangulatot. Természetesen a fejegység élesebb képet adó érintőképernyőt kapott a frissítés során. Egyedi lökhárítókról, megnövelt méretű tetőspoilerről ismerni fel a csúcsmodellt.

A 6,0 literes lökettérfogatú W12-es biturbó 635 lóerős, a maximális nyomaték 900 Nm (1500-5000/perc), ami 3,9 másodperces 0-100 km/óra sprintre elég, a frissített modell végsebessége 306 km/órára emelkedett. Elektrifikáció nincs, de hengerlekapcsolással (felváltva a bal- vagy jobboldali hat hengert kapcsolja le részterhelésen az elektronika) és az 5-8. fokozatokban vitorlázással (üresbe kapcsol és alapjáraton jár a motor) spórol.

A vezetési élményt az alapáron adott Mullnier Driving Specification csomagon felül aktív, 48V-os rendszert használó karosszériadőlés-kontrollal és az ívbelső hátsó kerék fékezésével javítja a Bentley Bentayga Speed. Opcióként a márka legnagyobb teljesítményű karbon-kerámia fékjei is választhatóak, ezek 20 kg rugózatlan tömeget takarítanak meg, legfeljebb 6000 Nm féknyomatékot képesek generálni és tartósan elviselik az 1000°C-os hőmérsékletet. A W12-es motorral szerelt szabadidő-autót ott forgalmazza majd a márka, ahol érezhető mértékű kereslet van az ilyenekre, tehát Amerikában, a Közel-Keleten és Kelet-Ázsiában.