Hatalmas siker a Maybach, mióta nem külön modellről, hanem csak az S-osztály nyújtott karosszériaváltozatáról van szó, a tavalyi évben például 10 százalékos részesedést ért el ez a változat. Idén még különlegesebb – feláras – megjelenéssel akarják rávenni a vásárlókat arra, hogy még több pénzt költsenek álmaik Mercedesére.

Kezdjük azzal, hogy dupla vastagságú átlátszó lakkal is rendelhető a Mercedes-Maybach S-osztály, ez a hagyományos fényezéseknek nagyobb mélységet biztosít. Ennél egy kézzel történt csiszolást követően viszik fel a második réteget a Maybach Manufaktur munkatársai. Aztán ott vannak a kétszínű fényezések, amelyek közül 9, gondosan összeválogatott kombinációt kínálnak. Újratervezett 20 colos felniken gördül a limuzin, amelynek a hűtőrácsát is lecserélték, a korábbinál több benne a csillogó krómpálca.

Az utastérben új színkombinációk dobják fel a hangulatot: armagnac barna/fekete és savanna bész/fekete. A fekete Maybach Exclusive nappa bőrbelső választása esetén az ügyfél döntheti el, hogy réz, arany vagy platina színű cérnával végezzék a díszvarrást. Az utastér betétek között új a designo Magnolia. A Genfi Autószalonon lesz látható a felfrissített Mercedes-Maybach S-osztály, amely 560, 560 4Matic (469 LE/700 Nm) és 650 (630 LE/1000 Nm) motorral választható.