Belga Ford dolgozók egy nagyjából 200 fős csoportja elutazott Kölnbe, a Ford európai központjához, hogy tiltakozzon a korábban bejelentett gyárbezárás ellen. Szerda reggel 8:30 körül érkeztek meg a buszok Kölnbe, a rendőrség több mint 100 fővel jelent meg.

Nem véletlenül jelentek meg a helyszínen a német rendőrök ilyen nagy készültséggel, hiszen a genki üzem területén a tiltakozó munkások egy autót már felgyújtottak. Igazuk lett a rendfenntartóknak, hiszen a belga munkások egy 20-40 fős kemény magja nem elégedett meg a békés tüntetéssel, petárdákkal dobálták a rendőröket, abroncsokat gyújtottak fel, és betörtek a kerítésen belülre – felszólítás után azonban elhagyták a Ford területét. Testi sértés, területsértés és a német robbanóanyag-törvény elleni vétségek miatt indított eljárást a rendőrség, a Ford még nem tett feljelentést. A kölni Ford üzem több dolgozója kifejezésre juttatta szolidaritását belga kollégáival.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!